Jog-F-osztott Gyermekek és Szüleik Mozgalom

Jog-F-osztott Gyermekek és Szüleik Mozgalom

...és megint

2016. május 22. - Jogfosztottak

... nem látom a felháborodást az össznépi kiállást, az elkeserítő hangokat s még sorolhatnám.

Ismét kiugrott egy anya a karjában gyermekével az ablakon, s szörnyethaltak, számoltak be a híradások. Nem tudom megérteni. Sose fogom.

Nem tudjuk mi volt a háttérben (bár mint mindig) ismét  bizonyos helyeken lehet hallani a "biztos az apa miatt" nem volt más megoldás. Fogalmunk sincs. 

Szörnyű tragédia s itt a főszereplő "áldozat" nem az anya mint sokan gondolnák akik ilyenkor másokat kezdenek hibáztatni. Hanem a gyermek (főleg). 

Egyre többször számolnak be ilyen esetről, amikor az anya szánja el magát tragikus és kétségbe eset lépésre. Emlékezzünk még a múltkori esetre amiben egy egész ország lépet fel. Az apa ugrott ki az ablakon gyermekével.

Akkor is megszólaltak ezek a hangok, hogy ilyenek ezek az apák. De arról érdekes mód sehol se számoltak be, hogy közvetlenül egy hónappal előtte két hasonló eset volt mikor egy anya ugrott ki az ablakon gyermekével. Az egyik esetben túlélték, míg a másik esetben csak a gyermek halt meg. De még az apás eset után is volt közvetlenül egy ilyen eset amivel szintén nem foglalkoztak. Majd mikor elkezdtünk foglalkozni a témával hirtelen mi történt? A rendőrnő fejbe lőtte a gyermekét s mindenhol hír lett ez is.

Elkezdtek ezzel a témával is jobban foglalkozni, hogy nem csak az apák képesek ilyen szörnyű tettre. Emlékezhetünk még a hírhedt sorokra "ilyen szörnyűségre csak apák képesek". Ehhez képest mi a statisztika: az anyák sokkal többször ölik meg gyermekeiket mint az apák. S ebbe még nincs beleszámolva, hogy újszülött halálozása mennyi. Miért? Mert megállapították s elfogadták, hogy az anya olyan lélektani krízisbe kerül szülés után, hogy nem vonható felelősségre ha szándékosan megüli gyermekét.

S mégis mindenhol az apákat hibáztatják. Mert ez jobban hangzik, mert egy anyától nem ezt várják el.

Ahogy a költő mondja "minden halál értelmetlen" (Steven Erikson) de ez felfoghatatlan is.

Részvétünk a családnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://jogfosztottak.blog.hu/api/trackback/id/tr468737634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IgazságotMindenkinek 2016.09.30. 14:18:56

Igazad van. A gyermekvédelem magyarországon nem létezik.
tanarokbunei.blog.hu/
A tanárok által megalázott gyerekeket sem védi meg senki. Minden normális országban következményei vannak az ilyen dolgoknak.
süti beállítások módosítása