Jog-F-osztott Gyermekek és Szüleik Mozgalom

Jog-F-osztott Gyermekek és Szüleik Mozgalom

2015. január 15. - Jogfosztottak

Mire jók a statisztikák?

Statisztikák alapján a normál családi életben nincsen elég idő aktívan foglalkozni a szülőknek a gyerekeikkel, pedig erre elég lenne napi 20 perc is szakemberek szerint.

Az átlag család apa-anya-gyerek(ek) együtt élnek s van egy családfenntartó kereső fél míg egy aki a házimunkát végzi s egyéb feladatokat. (Szintén statisztikai alapon.) 

A közös családi program általában a tv-nézés. Ez nem aktív foglalkozás és az öltöztetés vagy segítés a tanulásban sem az, ez szintén szakemberek mondják.

Miközben az elváltaknak (rosszabbik esetben) kéthetente van egy fél napjuk, hogy gyermekükkel foglalkozzanak s ilyenkor közös programokat szerveznek. 

Vagyis statisztika alapján az elváltak sokkal jobb szülők s sokkal többet foglalkoznak gyermekeikkel mint a családban lévők. 

Ügye milyen jó nekünk? Érdemes elválni s különélő szülőnek lenni ezek alapján. 

S hogy ebből kiindulva milyen jóságokra lehet még következtetni... 

sokkal jobban kialakul a ragaszkodás s kiegyensúlyozottabbak azok a gyerekek akikkel a szüleik aktívan vesznek részt életükben tehát min. napi 20 percet amire egy család életében a szülőknek nincsen idejük, de 

egy elvált szülő havonta kb. 32 órát (kéthetente két nap 8 óra) foglalkozunk velük aktívan. Míg a normális családi életben havonta kb. 10 órát (30 nap alatt 20 perc) kéne velük aktívan eltölteni, ami statisztikailag ritkán valósul meg. 

Ügye milyen jó Jogfosztottnak lenni statisztikai alapokból kiindulva?

Winston Churchill mondta "Csak abban a statisztikában hiszek amit én hamisítok."

Elkezdtünk mi is egy statisztikát készíteni (nah, nem azért, hogy meghamisítsuk) reméljük elegendő válaszoló lesz hogy valós adatokkal tudjunk dolgozni s felmérni a jelenlegi helyzetet.

Itt érhető el (az eddigi eredméynekkel együtt): http://goo.gl/forms/QjgevZIJQJ

A bejegyzés trackback címe:

https://jogfosztottak.blog.hu/api/trackback/id/tr487075863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása