Jog-F-osztott Gyermekek és Szüleik Mozgalom

Jog-F-osztott Gyermekek és Szüleik Mozgalom

Szükségletek

2015. január 15. - Jogfosztottak

Érdekes, hogy a témában akármit olvasok is mindig így kezdődik: "Az elvált apák" mintha törvényszerű lenne, hogy az apa hagyja ott a családot s mindig tőlük veszik el a gyermeket.
Közben (állítólag) az esetek 50-60% helyezik le a gyermeket az anyáknál s többségében a nők kérik a válást (hogy miért az lényegtelen a törvények alapján).

Nem beszélve arról, hogy a válások 90% megegyezéssel zárul a felek között tehát megállapodnak egymás közt a feltételekkel. De ilyen esetben is kerülhet az apához a gyermek ráadásul nem feltétlenül válással zárulhat a kapcsolat, hiszen valahol nem is házasok s ráadásul betegség vagy baleset miatt is egyedül maradhat az apa a gyermekkel.

Ne feledkezzünk meg róla, hogy anya is családfenntartó tehát dolgoznia kell, ha nem talál olyat aki eltartja egy "idegen" gyerekkel. Sajnos mindenhol az a hiedelem van, hogy az apák egyszerűen eltűnnek s a legnagyobb bajuk az hogyan fogják tudni fizetni a gyermektartásdíjat...s egyéb költségeket.
Mintha törvényszerű lenne, hogy az anyát is neki kéne eltartania pedig a tartásdíj a gyermeket illeti. (Mégis a vita sokszor azon megy mennyi is az a fix százalék - most már nem százalékos érték van megállapítva, új ptk. - amit a keresetből el kéne vonni a gyermeknek s ezt folyton változtatni lehetőleg növelni kell.)

Ilyenkor kissé nonszensznek látszik, hogy minden gyermeknek egyéni elvárásai vannak szükségleteit tekintve? Hiszen valahol 5-10-20e Ft míg másoknál ez az összeg 10x Mégis milyen tanulmány vagy tudományos tény igazolja, hogy a gyermek a 100gr vákumcsomagolt 100 Ft értékű szalámitól nem lakik jól, de az ugyan ilyen tételű de 1000 Ft értékű szalámitól igen? Nem látom az összefüggést. Félre értés ne essék! Természetesen én is a jobb minőségűt veszem mindenképp a gyermekemnek s én hajlandó vagyok érte éhezni, de amikor ezt nem tudom biztosítani én sem megyek el mást megfűzni vegye meg helyettem vagy lopni hogy biztosítsam ezt továbbra is. Mert milyen példát mutatnék?

Tehát ha Jocikáék megtudják oldani 5e Ft-ból akkor tőlem miért 50e Ft kérnek számon?

Ne feledjük el a törvény szükségleteket ír elő!
Én is mondhatom hogy szükségem van egy sportkocsira ami több tízezret eszik kilométerenként e nélkül nem tudok élni, de biciklivel is ugyanúgy odaérek időben ahová akarok.

A bejegyzés trackback címe:

https://jogfosztottak.blog.hu/api/trackback/id/tr347075839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása